Tel: +316.247.37.961 KVK: 70675783

Kappeijne van de Coppellolaan 5
Loenen aan de Vecht

©2018 by Marcel Burger

 
 
  • burgermr

Van balansrisico’s managen naar Crypto Asset Management — Deel 4

Er is inmiddels wel wat tijd voorbij gegaan sinds dat ik een laatste update schreef over hoe het mij allemaal vergaat met mijn onderneming in het crypto domein. Tijd dus voor een nieuwe update! De laatste update dateerde van November 2018; bitcoin koerste rond de 5000 USD en zakte uiteindelijk nog verder in elkaar richting de 3100 USD naarmate het jaar vorderde.. Ondanks dat ik zelf echt het rotsvaste vertrouwen erin hield dat uiteindelijk de markt wel weer zou omslaan, was deze neergaande markt funest voor mijn omzet. De omzet die een resultante is van een management fee die per kwartaal wordt verrekend op basis van assets under management en een performance fee, gedijt immers niet goed bij een neergaande markt. Om te ontsnappen aan deze conjunctuurgevoeligheid bedacht ik dat ik mijn service zou moeten gaan uitbreiden met consultancy diensten. Daarbij had ik het bedrijfsmodel van Cardano Risk Management voor ogen. Een model dat zeer goed zou passen bij mijn wensen, mijn activiteiten en reeds opgebouwde kennis.


Een bedrijf moet natuurlijk ook wat opleveren

Daarnaast vond ik ook dat ik de verplichting had naar het thuisfront om een duit in het huishoudzakje te doen, dus heb ik bij verschillende intermediairs aangegeven dat ik voor een beperkt aantal uur in de week beschikbaar zou zijn voor interim klussen. Daarmee stond het aantal zakelijke activiteiten dat ik zou ontplooien op drie; crypto asset management, B2B consultancy en interim werkzaamheden. Het achterliggende idee was dat de interim werkzaamheden als tijdelijke back-up zouden fungeren terwijl ik op de achtergrond mijn eigen business verder op zou kunnen bouwen.

Opbouwen....wat omvat dat dan precies? Uiteraard het aanbrengen van verdere professionalisering in de bestaande dienstverlening door de verschillende elementen naar hogere niveaus te tillen. Zo hebben bijvoorbeeld mijn klanten inmiddels op ieder gewenst moment live inzicht in hun portefeuille, naast de periodieke overzichten die ze gewend waren te ontvangen. Ook hebben we een eerste investor meeting gehad, waarbij ik samen met een professional onze visie kon delen met mijn klanten en waarbij ze in de gelegenheid werden gesteld om ons het vuur aan de schenen te leggen. Deze interactieve meeting werd bijzonder goed gewaardeerd en was voor een enkeling zelfs aanleiding om de investering verder op te voeren. Los van het tevreden houden van bestaande klanten is het natuurlijk ook zaak om nieuwe klanten te werven. Ga er maar aan staan; mensen vinden die dusdanig vermogend zijn dat ze verantwoord minimaal een ton weg kunnen zetten in digital assets. Ik merkte dat mijn bestaande klanten mijn beste ambassadeurs waren.


Mijn diensten verkopen, hoe doe ik dat?!

Ondanks dat ik in eerste instantie had besloten om de crypto asset management praktijk heel organisch te laten groeien via het ambassadeurschap van mijn bestaande klanten, ben ik zelf ook acquisitie gaan doen. Dat deed ik overigens niet alleen voor de asset management poot, maar ook voor de consultancy tak. Zo bezocht ik verschillende mensen van verschillende consultancy firma's, vermogensbeheerders, handelshuizen; soms waren het directe contacten, maar vaker ging het om connecties die ik via via maakte in mijn netwerk. Na ruim 10 jaar als specialist te hebben gewerkt, kan ik zeggen dat je dan wel echt even uit je comfort zone moet kruipen. Spannend, maar toch iedere keer weer ontzettend leuk. Inmiddels ben ik met verschillende partijen verder in gesprek om op de beide domeinen nieuwe business te genereren. Hoe dat afloopt en om welke partijen het gaat, meld ik mogelijk in een volgende update wanneer zaken meer concreet zijn.


Alle ballen hoog houden

Het is een aardige uitdaging om op dagbasis al die verschillende ballen alleen hoog te houden, maar het geeft wel enorm veel voldoening als er successen geboekt worden. Het onboarden van een nieuwe klant, of het mogen uitsturen van een factuur voor gerealiseerde performance voelt echt geweldig goed. Maar voordat er überhaupt successen geboekt kunnen worden, moeten er heel wat meters worden gemaakt. Van dat hele proces krijg je relatief minder mee in de grotere corporates waar je netjes iedere maand je salaris ontvangt en successen altijd een gezamenlijke verdienste zijn en gevierd worden met een stukje gebak. Nu geldt dat iedere vorm van succes en falen is toe te dichten aan niemand minder dan alleen mijzelf; niets of niemand om je achter te verschuilen. Toch lijkt het mij ontzettend mooi om op termijn de business verder groot te kunnen maken met gelijkgestemde mensen. Sparren over nieuwe concepten of het bespreken van investeringskansen maar ook het vieren van successen doe je beter samen dan alleen.

Met de komst van onze tweede steeg de mate van verantwoordelijkheidsgevoel en nam de beschikbare tijd ook significant af. Het hooghouden van alle ballen is daarmee nog een tikkeltje uitdagender geworden, maar het leven juist weer een stuk kleurrijker.


Even slikken en weer doorgaan...

Ondanks de moeizame start van mijn eigen onderneming, heb ik nog steeds enorm veel vertrouwen in de potentie van mijn opgebouwde kennis, netwerk en vaardigheden. Achteraf gezien had de buffer wel iets groter mogen zijn, maar vooralsnog eten we er geen boterham minder om. Om te kunnen bouwen op basis van een management fee, moet je een aardige sloot kapitaal beheren, dus in de opbouwende fase ben je vooral afhankelijk van de performance fees. In een neergaande markt waarbij short exposures ongewenst zijn, wordt dat een lastig verhaal.

Zonder het rotsvaste vertrouwen van mijzelf en bovenal van mijn vrouw, zou de handdoek al lang in de ring hebben gelegen. Het was niet altijd makkelijk om door te gaan, zeker wanneer familie en vrienden hun bedenkingen hardop beginnen uit te spreken en je het gevoel hebt dat je continu je eigen plannen en ideeën moet verdedigen. Met de neergang van bitcoin werd dat meer regel dan uitzondering. Succes komt echter niet zomaar aanwaaien, daar moet je offers voor maken en voor knokken, blijven geloven en vooral doorgaan op de momenten dat anderen zouden opgeven. Vooralsnog blijf ik bereid om dat te doen. Het recente herstel van bitcoin (van 3k naar 12.4k USD) in de afgelopen drie maanden geeft daarbij natuurlijk wel een comfortabel duwtje in de rug. De aanhouder wint, zullen we maar denken!


To be continued....